Beelden

Ontdek onze beelden

Het ontstaan van de beelden

Henny is van af haar jeugd al creatief bezig geweest, dat begon met handwerken en tekenen. Dit had tot gevolg dat ze na haar opleiding les ging geven in handwerken.

Toen er wat meer tijd vrij kwam (kinderen de deur uit en boerin af) kon ze zich weer meer bezig houden met haar hobby`s o.a. tuinieren, boetseren en later dus beeldhouwen. Ze is begonnen met het maken van beelden van zelfhardende klei, hierbij volgde ze een workshop bij Louwris - Reyn uit Emmeloord.

Haar voorkeur ging echter toch uit naar het bewerken van ruwe steen wat altijd al haar grote passie was. Ze leerde het beeldhouwen bij Kim Pasterkamp uit Urk. In het begin werkte ze vooral met verschillende soorten speksteen, later ook met albast en serpentijn. Ze haalt haar inspiratie vaak uit de natuurlijke vorm van de steen, maar ook laat ze zich leiden door haar gevoel van binnen uit. Na het hakken, beitelen en herhaaldelijk schuren en polijsten wordt ze ieder keer weer verrast door de schoonheid die verborgen zit in natuursteen. De meeste beelden krijgen zomer`s een plekje in de tuin en zijn daar vrij te bezichtigen. Ook de tuin en de hobby van haar man (stenen en mineralen verzameling ) zijn daar te bewonderen.